Tarkkailuluokkien yleinen matematiikan koe

Published on Tue 08 June 1999

Helsingin Kaupunki - Tarkkailuluokkien yleinen matematiikan koe

Sanalliset tehtävät

 1. Lissu kavereineen (2 kpl) varastaa steissin Alepasta joka perjantai 36 pulloa gepardia. Kuinka monta pulloa tytöt varastavat siihen mennessä kun pääsevät yläasteen kasille? Tytöt ovat nyt ekalla.

 2. Pienehkössä hesalaisravintolassa on töissä kolme tallinnalaishuoraa. Jos yhden hoidon hinta on 400 mk/h, josta ravintoloitsijan osuus on 370 mk, niin kuinka monta tuntia huorien on työskenneltävä, että ravintoloitsija pääsee 18.000 mk maksavalle riemulomalle Pattayalle?

 3. Hassanilla on 19 grammaa "uncut"-kokaiinia, jonka hinta katukaupassa on 800 mk/g. Hän myy 3g Omarille välitettäväksi ja 4g Vodelle. Mikä on loppuerän päivänarvo, jos Hassan ei itse vedä paljoakaan, vaan myy kokaa edelleen päivän katukauppahintaan? Paljonko Hassan tienaa koko nyssäkässä, joka on alunperin isän perseessä tuotu?

 4. Taisto ja Imppa saavat virolaiselta autojen keräilijältä suorituspalkkiota seuraavasti:

  • BMW - 1.000 mk
  • Mersu - 1.200 mk
  • Toyota - 400 mk
  • Mazda - 300 mk

  Jos pojat hankkivat keräilijälle neljä Bemaria ja kuusi Toyotaa, niin kuinka monta Mazdaa poikien täytyy viedä, niin että molemmat tienaa viis donaa?

 5. Kalella on poikkisahattu pumppuhaulikko, jonka lippaassa on 4 patruunaa. Yhdesssä patruunassa on 88 kpl 0,5g painoisia lyijyhauleja. Jos yhden patruunan hauleista 44 menee ohi, niin mikä on osumaprosentti ja kuinka paljon luokkatoverin paino nousee osuneista hauleista?

 6. Nahka-alan käsityöläinen Ibrahim (32v.) iski yhdessä kuukaudessa 8 kpl Kontulan yläasteen seiskan tyttöjä Forumista ja City-käytävästä. Kuinka monta kuukautta rättipääpapereita on käsiteltävä maahanmuuttovirastossa, jotta hän ehtisi hoidella kaikki seiskan pikkukisut (yht. 69 kpl) ulkomaan kansalaisena?

 7. Allanin isä istuu taposta saamaansa kuuden vuoden kakkua Sörkässä. Hän sai palkkiota tehdystä taposta 21.000 mk. Palkkiosta sijoitetaan Vermoon joka viikko 500 mk. Keskimäärin joka sijoitus tuottaa tappiota 200 mk. Paljonko palkiosta on jäljellä kun Allanin isä pääsee ehdonalaiseen istuttuaan vuoden tuomiostaan?

 8. Somaliperheeseen kuuluu 5 aikuista ja 13 lasta. Suomen valtio maksaa perheelle toimeentulotukea seuraavasti:

  • aikuinen 1500 mk/kk
  • lapsi 1150 mk/kk

  Lisäksi he saavat asumistukea 8.000 mk/kk, sekä sosiaalivirastolta lounasseteleitä 7.000 mk arvosta kuukaudessa. Perheeltä kuluu 6.000 mk kuukaudessa autojen ylläpitoon. Kuinka kauan perheen on kärvisteltävä Suomessa päästäkseen lomamatkalle kotipuoleen, kun matka maksaa koko porukalta 50.000 mk?

This joke was tagged #finnish

 

Navigation